Grup Serban

Despre noi

Istoric

Istoria Grup Serban a început in 1994 ca urmare a necesității de produse de panificație și patiserie în orașul Onești, județul Bacău și în împrejurimi, urmând să se dezvolte și să își extindă activitatea de la an la an.

În perioada 1995-1998 s-a decis optimizarea activității, crescând capacitatea cuptorului, calitatea produselor și implicit a rezultatelor economice ale societăţii. De la acel moment cifra de afaceri s-a dublat, iar numarul personalului a crescut.

Următorii pasi în dezvoltarea companiei au continuat în 2002 prin achizitionarea unei mori de grȃu, provenienţă Franţa şi a fost urmată în 2004 de achiziţionarea unei ferme de păsări în comuna Zorleni, judetul Vaslui. Deoarece s-a dorit dezvoltarea sectorului zootehnic s-a mai achizitionat o fermă de păsări la Parincea și încă una la Tătărăști, judetul Bacău, mărind astfel capacitatea de producţie şi comercializare a păsărilor. Capacitatea totală de producție este de 800.000 capete/serie a puilor broiler sau de 650.000 capete/serie a  puilor cu creștere lentă.

La doi ani de la achiziţionarea fermei de pui din comuna Zorleni, judetul Vaslui, compania îşi îndreaptă activitatea şi către domeniul agricol. Până în momentul de față Grup Șerban înregistrează peste 10.000 de ha de culturi agricole, lucrate în două județe: Bacău și Vaslui.

Ȋn anii 2013 – 2015, pe lȃngă inaugurarea unei noi fabrici de pȃine în Filipeşti, comuna Bogdăneşti, s-a optat şi pentru dezvoltarea și rebrenduirea celor cinci magazine din oraşul Oneşti, sub brandul Băcănia Şerban, a unui laborator de cofetărie, investiția în mărirea capacității de depozitare a cerealelor și a plantelor oleaginoase în Orbeni, județul Bacău, precum și construirea unui FNC în Bârlad, județul Vaslui.

Anul 2018 continuă pasii de dezvoltare prin extinderea agriculturii, lansarea de noi produse, dezvoltarea și creșterea numărului de magazine Băcănia Şerban, investiția într-o fabrică de nutreţuri combinate în judetul Vaslui și implicit investiția într-o fabrică de preparate carne .

Responsabilitate sociala

Suntem o companie responsabilă, care dă înapoi comunităţii o parte din ceea ce câştigă, implicȃndu-se în activităţile comunităţii. Am făcut donaţii, am susţinut performanţa şi etica în afaceri, educaţia, tinerii şi grupurile defavorizate, protecţia naturii si mediului .

Certificări

Pentru un control mai bun am implementat sistemnul de management al calității şi siguranţei alimentului în conformitate cu prevederile standardelor SR EN I 9001:2008 şi ISO 22000:2005.